Jan van Zoggel

Jan  je  was dit  jaar onze Diamanten jubilaris.Dit 60-jarige jubileum inclusief de periode doorgebracht bij het Nulands Mannenkoor, hebben we in juli van dit jaar feestelijk herdacht toen we jou in de bloemetjes hebben gezet. Je was sinds 2005 geen actief zanger meer, maar als buitengewoon lid toch speciaal aan Het Nulands Gemengd Koor verbonden.
Wie verwacht er dat er een zo abrupt einde aan jouw leven komt. De plotselinge mededeling van jouw overlijden zaterdag 12 december 2009 kwam bij alle nabestaanden, en zo ook bij onze koorleden, dan ook  zeer  hard aan.
Jan, je begon als bas bij het Mannenkoor. En je was vanaf  jan 1965 in deze hoedanigheid  lid van het Nulands Gemengd koor. En jij was iemand die zo verschrikkelijk trouw was aan onze vereniging. Altijd aanwezig maar vooral hoorbaar aanwezig als jij aan het zingen was.Want iedereen weet het: je was een ‘goeie’ zanger.
Je was een bescheiden mens, maar je was er altijd, met uitzondering van  de Vinkelse Kermis. Dan veroorloofde jij jezelf een vrije avond. En terecht!! En het was niet steeds gemakkelijk om  present te zijn. Je kwam door weer en wind, altijd op de fiets, naar Nuland.
Jan, zingen is altijd je lust en je leven geweest. En niet alleen in Nuland , maar ook in het kerkkoor van Vinkel.
De zang was een uitlaatklep en een hobby. Daarin kon jij je na je drukke werkzaamheden ontspannen en ontladen. Maar ook in de donkere tijden dat jouw gezin werd getroffen door rampspoed - het overlijden van je dochter en nog niet zo lang geleden je vrouw Siena- heeft het beoefenen van de zang jou ongetwijfeld mede geholpen om deze moeilijke tijden te boven te komen.
Jan, wij kunnen met dankbaarheid terugzien op de periode dat je actief meezong in ons koor. Veel dank daarvoor. Maar ook dank voor de hand- en spandiensten die jij voor het koor hebt verricht.
Jan, hartelijk dank voor je inbreng als zanger en je innemende  persoonlijke inbreng bij ons koor. We hebben in jou, behalve een fantastische zanger ook een vriend en ‘een goeie mens’ verloren.
Rust zacht.
Namens bestuur en Leden van Het Nulands Gemengd Koor
Bart Gevers, voorzitter
Nuland, 12-12-2009.

NB: bovenstaande tekst is tijdens de avondwak op 15 december 2009,die wij met onze zang hebben verzorgd, uitgesproken door Bart Gevers.