Vandaag, woensdag 07 november 2007, overleed in de nacht van 06 op 07 november, ons buitengewone lid Janus van Nistelrooij. (Jaonus van Mina de Mulder) Alhoewel de algehele lichamelijke en geestelijke toestand van Janus de laatste tijd achteruit ging kwam dit bericht naar ons gevoel toch te snel en overompelend. En waarom? Omdat je eigenlijk nooit écht voorbereid bent op onheilsberichten; omdat we deze liever niet vernemen. En zeker niet als de dood ermee gemoeid is. Dat horen we liever niet. En dat accepteren we liever niet.

Maar in dit geval maakt het feit dat Janus een respectabele leeftijd heeft mogen bereiken, gevoegd bij het feit dat zijn geestelijke en lichamelijke vermogens al geruime tijd zeer te wensen over lieten, zijn dood meer acceptabel voor ons, de achterblijvers. Toch is het verlies definitief en dat roept, gevoegd bij de fijne herinneringen aan Janus, een extra pijnlijk besef bij ons wakker. Het is nu, met zijn heengaan, echt voorbij! Dat besef, dat zal de familie nog sterker ervaren dan wij dat doen. Janus was vanaf 24 februari 1975 lid van "Het Nulands Gemengd Koor". Hij zong niet z'n 'normale' partijtje mee, maar blonk uit met zijn sonore basstem, die hij maar al te graag liet horen. Daar zat kwaliteit in! Hij zong zo graag en hij liet zich manifest horen. Hij hield ook van de wekelijkse repetitieavonden en van de 'uitjes' met het koor en hij hield van plezier maken! Janus en zijn borreltje en dan zingen, wie zal dat beeld niet op het netvlies hebben staan!! Dat zangplezier heeft hij ook overgedragen op zijn kinderen. Nellie en Bart zijn ook al lang lid van het koor, terwijl Helma een flinke tijd lid geweest is. Tot 1999 heeft hij ondanks dat hij op leeftijd kwam altijd goed mee kunnen zingen, maar na een paar tia's werd dat steeds moeilijker. In dat zelfde jaar heeft hij het lidmaatschap opgezegd, om het even later toch weer op te pakken. Maar al gauw bleek dat zijn gezondheid het zingen in het koor niet langer toeliet en is hij definitief gestopt. Maar hij wilde wel graag, net als zijn broer Martien, buitengewoon lid worden van het koor. Een van de laatste activiteiten die hij, als buitengewoon lid, zeer bewust heeft meegemaakt is het 40-jarige jubileum van het koor, in 2005, geweest.

Namens Bestuur, Leden en Dirigent, Ere-lid, Lid van verdienste en alle Buitengewone leden gaan onze condoléances en wensen van sterkte uit naar Berhta, de kinderen en kleinkinderen en de overige familieleden. Mogen zij de kracht krijgen om dit definitieve verlies te kunnen dragen en verwerken. Misschien geeft onze zang tijdens de uitvaartdienst hen enige troost. Wij doen het graag voor deze vroegere talentvolle zanger om hem daarmee oprecht de laatste eer te geven. Eer die hem zeker toekomt! Janus, dank voor je zang, dank dat we je hebben mogen kennen!

Janus zal door ieder van ons als een 'contente' mens met enorm gevoel voor humor en als een zeer waardevolle baszanger met vele verdiensten voor het koor, herinnerd blijven.

Hij ruste in vrede.

Bart Gevers, voorzitter "Het Nulands Gemengd Koor"