hoek

Vandaag, woensdag 31 januari 2007, bereikte ons het bericht van het plotselinge overlijden van ons koorlid Jan van Hoek.
Dit komt wel erg hard aan, in de eerste plaats bij zijn familie, maar ook bij onze koorgemeenschap.
Toen hij maandag werd opgenomen in het Carolusziekenhuis was er geen reden om te veronderstellen dat er enig levensgevaar aanwezig was.
Hij had hartklachten en was daarvoor in 2000 geopereerd en later nog eens gedotterd. Alles leek steeds goed te gaan.
Maar nu ging het ineens helemaal fout met fatale afloop tengevolge van een hersenbloeding nadat hij gedotterd was.

Hoe ongenadig en ondoorgrondelijk kan het leven zijn. Je wordt zomaar, zonder afscheid te kunnen nemen, abrupt weggerukt uit het gezin, van je echtgenote, je kinderen en kleinkinderen en weggerukt uit je familie van je broers zussen neven en nichten, weggerukt van alle vrienden en kennissen.

Jan was sinds 1961 lid van het Mannenkoor dat in 1965 Het Nulands Gemengd Koor werd. 22 jaar lang was hij Bestuurslid van ons koor, alwaar hij, behalve met de algemene opinievorming en beleidszaken, speciaal belast was met facilitaire zaken, zoals de zorg voor de podia, de piano, inrichting van de zaal bij concerten etc. etc.
Op Jan kon je altijd een beroep doen. Hij deed erg veel voor het koor en zette zich voor 100 % in.
Daarnaast, eigenlijk op de eerste plaats zettend, was hij een zeer aangenaam mens, een levensgenieter maar ook iemand met een groot sociaal gevoel, met veel belangstelling voor en in andere mensen.
Wij verliezen als koor een prima tenor, wiens zangkwaliteiten wij zullen missen. Daarnaast verliezen we een actief en aimabel mens.

Namens Bestuur, Leden en Dirigent, Ere-lid, Lid van verdienste en alle Buitengewone leden gaan onze condoléances en wensen van sterkte en troost uit naar Annie, de kinderen en kleinkinderen en de overige familieleden. Mogen zij dit verlies kunnen dragen en verwerken.

Jan zal door ieder van ons als een goed mens en een goede zanger herinnerd blijven.
Hij ruste in vrede.

Bart Gevers, voorzitter "Het Nulands Gemengd Koor"