bvbb

Op 14 juli 2012 is ons Ere-lid Mevrouw van den Bergh van den Bosch (voorheen gehuwd met Jan van den Boogaard), op de gezegende leeftijd van 92 jaar overleden.

Gelukkig heeft zij geen ziekbed of lijdensweg gehad, maar is na een beroerte gelijk in bewusteloze toestand geraakt, waar ze niet meer uitgekomen is. Daarna heeft ze nog enkele dagen geleefd en is toen ingeslapen. Dat was ook haar wens: 'dat ze niet zou aftakelen'. Ze is tot haar dood lichamelijk zeer gezond geweest en scherp van geest gebleven. Haar enige ongemak was het slechte zien. Maar ze had haar hele leven, afgezien van de laatste paar dagen, nog nooit in het ziekenhuis gelegen.

2 jaar geleden hebben we haar nog een serenade mogen brengen vanwege haar 90-e verjaardag in de Kentering te Rosmalen.

Jan van den Boogaard, de toenmalige echtgenoot van Mevrouw van den Boogaard was mede-oprichter van het Nulands Gemengd Koor en tevens de dirigent in de eerste jaren. Toen hij in 1972 vrij plotseling overleed  werd Mevrouw van den Bergh door het koor in 1972 tot Ere-lid benoemd als een hommage en blijk van waardering aan hem.

Zij heeft het koor altijd een warm hart toegedragen en bleef ons altijd volgen.
Wij zullen haar sprankelende persoonlijkheid en betrokkenheid met ons blijven herinneren.
Op verzoek van de familie hebben wij niet gezongen, omdat men de afscheidsviering 'klein en intiem' wilde houden.

Wij wensen de familie veel sterkte bij dit verlies van hun dierbare.
Moge zij rusten in vrede.

Het Bestuur, namens deze,
Bart Gevers, voorzitter. 14 juli 2012