bets

-Op 31 januari 2011 is Betsie van Zogel Gloudemans overleden.

-Het bericht van overlijden van Betsie kwam niet onverwacht, want Betsie was al lang ernstig ziek. Een ziekte die de laatste maanden en weken hevig verergerde. Haar toestand was zo slecht geworden dat dit nare bericht eigenlijk ook als een opluchting gevoeld wordt: Eindelijk is Betsie uit haar lijden verlost. En uiteindelijk is ze, na afscheid van haar dierbaren te hebben genomen, rustig ingeslapen.
De laatste jaren was het 'ziekenhuis in en ziekenhuis uit', zonder dat er zicht was op een substantiële lichamelijke verbetering. En dat is erg deprimerend. Maar Betsie wilde wel vooruit, zij wilde leven, erbij zijn, zoveel mogelijk genieten. Vooral wilde ze genieten van haar man, kinderen en kleinkinderen. En wij wilden niets liever. Voor haar en voor haar familie. Zo zorgde Betsie in al haar ellende toch, dat wij met haar, optimistisch bleven vooruit kijken. Misschien tegen beter weten in. Maar toch... als iemand zo flink is wil jij dat niet frustreren. En hoop doet leven, toch?

-Namens Bestuur, leden, dirigent, onze pianist, de buitengewone leden, ons ere-lid en ons lid van verdienste, condoleren wij in het bijzonder de familieleden, Jo, haar echtgenoot en dochter Monique en haar man Jos en de 3 kinderen, en zoon Gert-Jan en zijn vrouw Karin en hun 2 kinderen, met dit enorme verlies.

-In 2005 hebben we het 40-jarig jubileum van het koor-lidmaatschap van Betsie gevierd. Zij was vanaf de oprichtingsdatum van ons koor een actieve alt-zangeres. Altijd present en altijd op de bres voor alles wat 'haar' koor betrof. Door haar longproblemen kon ze de laatste jaren helaas niet meer meezingen. Maar ze wilde wel aan het koor verbonden blijven. En daarom werd ze "buitengewoon lid" van het koor.

- We zullen haar blijven gedenken als een aardige, sociale vrouw die zo echt bij ons koor hoorde. Ze was actief als vrijwilligster voor het Rode Kruis in het Martinushuis, waar vooral haar handwerkclubje 'de Bezige Bij' erg gewaardeerd werd.
Wij, als Het Nulands Gemengd Koor, zullen Betsie vooral gedenken en herinneren als een trouw lid en vooral als een heel goede zangeres die we veel dank verschuldigd zijn voor haar jarenlange muzikale bijdragen.

-Als laatste eerbetoon zullen we de muzikale omlijsting rond de Uitvaartdienst op vrijdag 4 februari voor haar verzorgen.
De zangnummers, die we ten gehore zullen brengen heeft Betsie zelf van tevoren uitgezocht.

-Wij wensen de familieleden en alle direct-betrokkenen van Betsie veel sterkte toe bij dit definitieve verlies.

-Betsie, Rust Zacht!

-namens het Bestuur van HET NULANDS GEMENGD KOOR.
Bart Gevers, voorzitter.