Sefa Sommers

Sepha Sommers Ruijs, overleden op 3 juli 2015 te Nuland.

Op donderdag 9 juli 2015 werd onderstaande tekst bij de uitvaartdienst van Sepha Sommers-Ruijs uitgesproken door de voorzitter Paul Gevers:

Geachte aanwezigen, Jan, Bernadette, Ad,  Gerdien, Gé, Fons, Willem en Gonnie, kleinkinderen en achterkleinkinderen, alle naaste familieleden en vrienden van Sepha.
Allen van harte gecondoleerd met het overlijden van Sepha.

Wij zijn hier om afscheid te nemen van Sepha en haar te begeleiden naar haar laatste rustplaats.
Sepha was bijna 50 jaar lid van Het Nulands Gemengd Koor. Het koor was alles voor haar. Zij sloeg geen repetitieavond over. Bij onze uitvoeringen was zij er altijd bij.
Op 3 januari 1966 kwam zij bij het koor. En op 1 januari 1982 trad ze toe tot het bestuur van Het NGK. Zij bleef 17 jaar bestuurslid tot 1 januari 1999.
Als alt zong zij haar partijtje wel mee. Zij had er altijd plezier in.

Het stoppen met het zingen viel haar zwaar. Maar fysiek kon zij dit niet meer opbrengen. Maar echt weggaan bij het koor, dat was er niet bij.
Zij bleef bij het koor als buitengewoon lid. Zij kwam naar alle uitvoeringen om te luisteren naar haar koor.
Ook toen zij in het Sint Jozefoord ging wonen bleef ze trouw komen om te luisteren naar de optredens die wij daar verzorgden.
En in de afgelopen jaren hebben wij ook gezien dat Sepha steeds meer moest inleveren van haar gezondheid. Tijdens ons laatste kerstconcert in het St. Jozefoord duurde het even voor zij mij herkende. Eerst dacht ze dat het Bart mijn broer was, maar toen, na een tijdje,  zei ze ineens toch nog ..van Ome Piet!
Wij vertrouwen erop dat Sepha nu haar rust gevonden heeft.
Namens Bestuur en Leden, Lid van Verdienste en Buitengewone Leden en Dirigent en Pianiste van Het Nulands Gemengd Koor wens ik Jan en de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Ook alle andere familieleden wens ik veel sterkte toe.

Als laatste eerbetoon verzorgen wij vandaag de muzikale omlijsting bij het afscheid nemen van Sepha Sommers. Wij zingen een aantal nummers die Sepha heel mooi vond.
Moge dat enige troost schenken aan de nabestaanden.