Piet in Maren Kessel-2 januari 2010

Op dinsdag 6 april 2010 is ons lid Piet Clement op 68-jarige leeftijd overleden. Een overlijden dat niet onverwachts, maar veel te vroeg komt en daarom ook wel hard aankomt.
Zijn overlijden is op de eerste plaats een gevoelig verlies en een hard gelag voor zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden. Maar zeer zeker ook voor ons koor dat een prima zanger en een goeie vriend verliest.
Piet was al lang ziek. En 2 jaar geleden kreeg hij het bericht dat hij longkanker had. Gevoegd bij zijn longemfyseem wat hij al langer had, was de kans op genezing een schier onhaalbare kaart. Ondanks deze uitzichtloze situatie ging Piet niet bij de pakken neerzitten, maar deed hij, optimistisch als hij was, mee met alles zo lang zijn lichamelijke toestand dit toeliet.

Ook een van zijn hobby's, het zingen in Het Nulands Gemengd Koor bleef hij zolang mogelijk uitoefenen. De laatste keer dat hij met ons koor meegezongen heeft was in Maren Kessel tijdens het Nieuwjaarsconcert op 2 Januari van dit jaar. En daar heeft hij echt van genoten.
Piet was al sinds 12 juni 1961 lid van het Nulands Mannenkoor welk lidmaatschap op 4 januari 1965 werd omgezet in het lidmaatschap van Het Nulands Gemengd Koor. Piet was van oorsprong Tenorzanger en is later overgestapt naar de Bassengroep.
Hij had een goeie zangstem en heeft deze altijd goed aangewend. Piet was iemand die zich gemakkelijk bij bij diverse verenigingen aan sloot. Hij hoorde er erg graag bij en putte veel plezier uit de activiteiten in verenigingsverband. In ons koor was hij een trouw lid dat behalve de zang hoog had zitten, ook veel waarde hechtte aan het sociale element. Hij was een sociaal voelend mens. Hij genoot echt van het samenzijn tijdens de zang. En daarna gezamenlijk gezellig even kletsen onder het genot van een drankje.
Zijn betrokkenheid bij het 'wel en wee' van het koor en zijn inzet als zanger zullen wij niet gauw vergeten. We zij hem daar ook veel dank voor verschuldigd.

Als laatste eeerbetoon zullen we de uitvaartmis zaterdag 10 april 2010 (10.30 uur) met onze zang opluisteren.

Piet, we zullen je erg missen, niet alleen als zangersvriend, maar zeker ook als 'enne positieve goeie mens'.

Rust in vrede.

Echtgenote Cor, de kinderen Wilfred en Gwennie, Marieke en Patrick Jan Hein en Sabrina en kleinkinderen wensen wij veel sterkte toe bij dit definitieve afscheid van Piet.

Namens het Bestuur

Bart Gevers, voorzitter

07-04-2010

klik op foto voor groter formaat